Quantum Reflex Intergratie (QRI)

 • Quantum Reflex Intergratie

  Als je hoofd vol zit met zorgen, gedachten en ideeën dan lijkt het onmogelijk om te ontspannen. Je voelt je gespannen, er hangt een zwaar gevoel in je buik, je krijgt allerlei rare kwaaltjes en je lijkt het niet van je af te kunnen schudden.

  Stress is schadelijk. Het maakt je niet alleen minder gelukkig, het heeft ook een negatieve invloed op talloze processen in je lichaam, waaronder je afweersysteem en je stofwisseling. Daarnaast ligt een burn-out op de loer als de situatie niet verandert.
  Jonge kinderen die zich druk maken kunnen ook stress ervaren. Stress bij kinderen is het resultaat van de druk die ons wordt opgelegd om aan zaken te voldoen.

 • Symptomen

  Symptomen van stress bij kinderen is niet anders dan bij volwassenen. Hieronder staan de meest voorkomende symptomen.
  •Lichamelijk: buikpijn, hoofdpijn, vermoeidheid, nagelbijten, meer eten
  •Mentaal: concentratie vermindering, prikkelbaarheid, somberheid, nachtmerries, moeite om alleen te zijn, onzeker
  •Gedragsmatig: Verandering van slaappatroon, bedplassen, stemmingswisselingen, moeite met het afronden van huiswerk, duidelijk zichtbare verslechterende schoolprestaties.
  •Nieuwe gewoontes; duimzuigen, neuspeuteren en negeren van autoriteit bij oudere kinderen.

  Verminderen van stress

  Heeft of ervaart u of uw kind stress wat zich kan uitten in: concentratieproblemen, eczeem, moeite met leren, leesproblemen, rusteloosheid of het bijten nagel. Misschien Is dit dan de oplossing voor u! Al deze problemen kunnen veroorzaakt worden door ongeremd aanwezige of teruggekeerde reflexen.

  Wat is QRI?

  Bij Quantum Reflex Integration, afgekort QRI, worden met een (cold) laser bepaalde acupunctuurpunten en patronen op het lichaam behandeld die gelinkt zijn aan de reflexen (zoals de Moro Reflex, Spinal Galant, ATNR etc).
  Deze reflexen zijn automatische, onwillekeurige reacties op prikkels zoals geluid, aanraking of beweging die belangrijk zijn om te overleven en zich te ontwikkelen in de baarmoeder en daarbuiten.

  Wat doet het?

  QRI-behandelingen kunnen (grote) motorische, cognitieve en gedragsverbeteringen opleveren bij kinderen en volwassenen met– Stress -Allergieën – Autisme – Cerebrale parese – Chronische vermoeidheid – Concentratie stoornissen – Hoogtevrees- Depressie –Niet Aangeboren Hersenletsel – Problemen met sensorische integratie – Verslavingen – Vertraging van de spraak-/taalontwikkeling
  NB Deze therapie is niet alléén voor mensen met (ernstige) handicaps. Ook de prestaties van ‘gezonde’ kinderen en volwassenen op school/werk of op het gebied van sport verbeteren door QRI-behandelingen.
  Praktijk Toppertjes, (Miranda en Mireille) zijn gecertificeerd voor behandeling Quantum Reflex Integration (level 1 en 2)